image
BIOGRAFIE

SILVIU URDEA

Silviu s-a născut în data de 29.01.1992, în Brașov, orașul de la poalele Tâmpei. Provine dintr-o familie de sportivi, tatăl a făcut haltere, devenind campion național la juniori, pe când mama a făcut atletism, fiind și ea medaliată de nenumărate ori.

A urmat studii de specializare în tehnica proiectărilor AUTOCAD, terminând cele 12 clase la Colegiul tehnic de construcții și arhitectură Cristian Kertsch. A mai absolvit cursurile de agent de pază și instructor de fitness.

În anul 2011, a început cariera sportivă și a debutat în concursurile de Strongest Man din țară. Datorită potențialului, în anul 2013 a fost invitat să participe în SUA, la Nevada's Strongest Man, iar acest lucru a marcat prima sa competiție internațională. În anul 2014 a fost invitat să participe în cadrul celui mai mare festival de sport din lume, Arnold Sport Festival, ținut în Columbus, Ohio, la competiția Amateur Strongman Championship. Din considerente personale și a lipsei antrenamentului specific, nu a putut fi prezent. Următorul an, în 2015, a primit onorabila invitație de a participa, în Bulgaria, în cadrul celui mai mare turneu al sportului de acest gen: Strongman Champions League. A concurat împotriva a multor nume mari, precum: Hafthór Júlíus Björnsson, Ervin Katona, Krzysztof Radzikowski. A reușit performanța unui loc 7. Competiția a fost difuzată pe Eurosport, în zeci de țări din întreaga lume. În prezent are la activ 9 competiții și două demonstrații de Strongman la care a luat parte.

La finalul anului 2015, în cadrul ediției de prezentare a proiectului Best of Brașov, i s-a decernat premiul de onoare ca fiind unul dintre superlativele Brașovene.

Pe lângă pasiunea față de greutățile mari, la doar vârsta de 20 de ani, Silviu s-a decis să dovedească și să împărtășească lumii și cealaltă latură a sa, fapt care l-a determinat să înceapă să scrie un roman thriller. Experiența s-a concretizat în romanul de debut „Suflet pierdut”, publicat în primăvara anului 2014 la Herg Benet. În prezent mai are câteva proiecte în lucru, pe care doar timpul le va scoate la iveală.
CE INSEAMNA

STRONGMAN

Strongman-ul... ei bine, acest termen a apărut în secolul XIX înaintea apariției celorlalte discipline sportive de forță clasice, precum haltere și powerlifting. În vremea aceea, termenul de strongman făcea referire la actele demonstrative de forță care aveau loc la un circ.

În prezent strongman-ul a ajuns să descrie persoana care concureaza într-o competiție în care se ridică bușteni, pietre, în care trebuiesc mutate pe distanțe lungi diferite implemente foarte grele, în care se trag tiruri, etc.

Această disciplină a ajuns să crească de la an la an datorită sportivilor fantastici care au ajuns să atragă fani din toată lumea și să impresioneze prin forța titanică pe care au dobândit-o îndealungul anilor de pregătire. Un singur turneu a marcat simbolul acestui sport încă din anul 1977 și anume: World’s Strongest Man. În particular, mulți alți organizatori au început să promoveze sportul prin diferite turnee, circuite și competiții locale. Cea mai de renume ligă este Strongman Champions League, un circuit care cuprinde mai multe concursuri în decursul întregului an calendaristic. Acestea au loc în țări diferite, de la cele mai răcoroase precum Finlanda, până cele călduroase ca Malaysia. Singura competiție în care se folosesc greutăți extreme, crescătoare de la an la an, este Arnold Strongman Classic, care are loc în cadrul festivalului de sport Arnold Sport Festival.

Am ajuns să practic acest sport din dorința de a-mi testa limitele. A fost și este în continuare o provocare în spatele căreia se află mai multe elemente care clădesc arborele succesului. Motivația de a deveni cel mai bun și de a concura împotriva celor mai puternici oameni ai planetei îmi oferă tăria necesară să fiu disciplinat, să nu renunț și să continui să fac ceea ce simt și să înalț mereu capul sus la obiectivele finale care se află în spatele multor impedimente. Și știu că dacă îți dorești ceva cu adevărat, atunci nimic nu este imposibil, mai ales atâta vreme cât există oameni care cred în tine și ești un exemplu bun pentru omenire, iar în orice loc în care îți va fi rostit numele, să fii apreciat pentru ceea ce vrei sa exprimi prin faptele tale, căci până la urmă, doar ele vorbesc, așa-i?

Din ianuarie 2014 am absolvit cursul de Instructor Fitness și îmi ofer serviciile personalizate celor care vor să trăiască un stil de viață sănătos și echilibrat, să slăbească, să se tonifieze, să câștige în greutate, dar și celor care vor să facă performanță.